Ny bok om Nittedal!

Det er blitt noen år siden jeg fikk ideen om å samle noe av kommunens historie i en praktbok. Lite visste jeg om det arbeidet som ventet meg, for er det noe Nittedal og Hakadal har mye av, så er det historie! Som naturfotograf og friluftsmann ville jeg også ha med alle de flotte turmålene jeg hadde oppdaget rundt i bygda. Utfordringen var dermed ikke hva jeg ville ha med i boken, men det jeg måtte velge bort.

De første steinaldermenneskene kom padlende inn Nittedalsfjorden. Etter hvert som landet hevet seg, ble fjorden mindre og mindre, og Nitelva lengre og lengre. Etter noen tusen år ble folkene bofaste, og gård etter gård ble ryddet. Boken trekker linjene fra deres første spadetak på Dal gård, via kulturliv, industri og naturmangfold til dagens krav om bedre kollektivtilbud og veitransport.

Det har blitt en stor bok på 256 sider. Boken har kartoppslag med tips til flotte turer i  Nordmarka, Romeriksåsen, Lillomarka og Gjelleråsmarka.

Boken gis ut som en del av Nittedal historielags skriftserie.

Bestille bok

Boken kan kjøpes direkte hos meg, enten ved å besøke mitt galleri på Åneby, Ånebyveien 79B. Eller pr post. Fyll ut skjema under for bestilling pr post.

Pris 429,-pluss porto.

[contact-form][contact-field label=’Fornavn etternavn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Adresse’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’/][contact-field label=’Antall bøker’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Hvis det er noe du lurer på kan du bruke det feltet her’ type=’textarea’/][/contact-form]