Nikon D850,

Nikon D850 erstatter den fantastiske Nikon D810. Tenkte egentlig det ville gå langt tid før D810 skulle bli byttet ut hos meg. Så feil kan man ta. Har nå fått brukt D850 et par dager, allerede på første turen merket jeg endringene. En knapp jeg bruker hele tiden er knappen for endring av iso. Nå er den plassert der den hører hjemme, oppe på høyre siden. Der er den lett å betjene med høyrehånd. Jobber man mye på frihånd justeres iso opp og ned alt etter hvor mye lys man har tilgjengelig.

Nikon D850

Nikon D850

En annen ting jeg raskt legger merke til er den store fine søkeren. På alle fullframe-kameraer jeg har hatt, så har søkeren gitt et stort og godt bilde av hva du ser. D850 tar det enda et steg videre, søkeren er stor og lys, en fryd å jobbe med. Etter at bildet er tatt er det alltid spennende å studere det bak på kameradisplayet. Også her har det skjedd store ting, skjermen på D850 gir veldig god detalj gjengivelse, skjermen er lys med fine farger. Faktisk så bra at jeg ble inspirert til å jobbe enda mer med enkelte motiv. Det er gøy når man virkelig ser potensialet bak på skjermen. Som dere skjønner er det brukeropplevelsene jeg setter først i fokus. Det er viktig med en god kamera-opplevelse når man jobber med motivene. Spesielt fikk jeg mye glede av den vippbare skjermen bak på kamera. Den er rett og slett helt rå, så detaljrik at det nesten er som å se på en stor tv. Med tuch-screen var det bare å trykke på skjermen der jeg ville stille skarpt, så ble bildet tatt. Det fungerte som en drøm. Man trenger nesten ikke bøye seg i det hele tatt.

Foto: Kai jensen

Nikon D850

 

 

 

Til venstre er det et 100% utsnitt fra bildet over.

Bildet er tatt med D850, og Nikon 14-24, base iso 64.

Med den vippbare skjermen fikk jeg kameraet helt ned mot bakken. Med en finger på den vippbare skjermen kunne jeg skarpstille på hodet til musa, og bildet ble tatt automatisk. Bildet er tatt på 6400 iso, ikke støyredusert, fordi jeg ikke hadde brukt rawfilkonverteren i Photoshop før. Men fant støyreduksjonsmuligheten etter at bildet var ferdig redigert. Gleder meg til Lightroom blir oppdatert med D850 profil.

D850 innfrir i brukervennlighet. Kvaliteten på det som kommer ut av kamera innfrir også. 45,7 MP gir enda mer detaljer og dynamikken virker så langt veldig bra, iso 6400 ser faktisk brukenes ut. Må få brukt kamera litt mer før jeg kan si noe sikkert. Ulike lysforhold spiller inn, det virker som detaljene er veldig godt bevart på D850, også på høy iso.

Den vippbare skjermen bak på D850 har jeg etter to turer allerede blitt veldig glad i. Bildet er tatt på 800 iso håndholdt.

på dyr og fugl har jeg alltid likt å fotografere med full-frame. Jeg bruker i dag også Nikon D500, det var et godt supplement til D810. Kliner man til med 10 000,- ekstra på D850, så får man batterigrep, batteri og lader som gir D850 9 bilder i sekundet. Et skikkelig boost, men det koster flesk. Med tanke på at D850 har arvet autofokussystemet til D5, så kan det være gøy med litt høyere skuddtakt. Jeg har bestilt batterigrep, lader og batteri, men Nikon har leveringsproblemer, så i mellomtiden får man teste det uten den ekstra farten. Autofokusen har helt klart fått en forbedring, den er raskere, og mer presis. Dette blir gøy utover høsten. Hører allerede kompiser som skryter vilt av treffsikkerheten til følgefokusen på D850. Høy iso har jo vært noe vi naturfotografer gjerne vil ha. Også her ser jeg en klar forbedring. På 6400 iso er det er fortsatt god detaljskarphet i bildet, men også litt støy. Støyfjerning hjelper mye, og bildet ser slett ikke verst ut. Men også her må man få litt mer tid sammen med D850.

Alle bildene er redigert i Camera Raw. Når støtte for D850 kommer til Lightroom, så vil nok de som dyktige i Lightroom kanskje få bedre resultat.

 

 

Bildet er fotografert med Nikon D850 på 1250 iso.

Litt brutalt å vise bildet i 100 %. Men da ser man at 6400 iso gir litt støy i bildet, til tross for støyredusering i konverteren.  Ikke sikkert det gjør så mye på trykk, eller når man skalerer ned for visning på skjerm. Klikk på bildet for å se det i 100 %

By |2017-09-10T22:39:01+02:00september 10th, 2017|Kamera, Nyheter fra Galleri Kai jensen, Utstyr|0 Comments

Leave A Comment