Årstidene slutter aldri å fascinere meg, det går fra vinter og isende kulde til vår med spirende blomster. Når våren kommer med alt den har å by på, ja da får naturfotografen nok å henge fingra i. Så langt har denne våren virkelig vist seg fra sin beste side. Kortbuksevær med godt over 20 grader passer godt for en vinterblek naturfotograf. Skogen kan ikke bli grønnere, og fuglelivet har nådd sitt klimaks. For en våryr naturfotograf er det en fryd å kunne ta del i alle de opplevelsene våren varter opp med. Og jeg blir ikke lei, hverken av blåveis eller orrfugl. Begge deler rakk jeg i år også. Under er et lite utvalg av det jeg har fotografert den siste uken.

En svarttrost på kvist fotografert klokken 0450 gir en egen stemning til bildet.

Vårens fargepallet er bare vakker.

En forførende sti gjennom hvitveisskogen lokket meg til nye steder og opplevelser. Med våryre fugler som sang av full hals fra skogen, ble turen på hvitveisstien en herlig opplevelse for sjel og sinn.

Bildet over viser kveldslyset i vårgrønt kulturlandskap i Nittedal. Nærområdet er høyt prioritert hos meg. Her kjenner jeg landskapet og lyset. En annen fordel med å jobbe i nærområdet er selvsagt at sjansen for å være på rett plass til rett tid er mye større. Og til sist under måtte jeg ha med en blåveis, selve symbolet på vår.