Kom mai du skjønne milde

Med vår i i blikket og kortarmevær var det en stor overraskelse å våkne til 10 cm nysnø helt i slutten av april. Mange ble nok tatt på senga der de fortvilet seilet avgårde til jobb på sommerdekk. Jeg hadde heldigvis fortsatt på helårsdekk, godt var det for det er jo ganske så spennende å ta seg en fototur i slikt vær. I dag første mai ligger det fortsatt litt snø igjen, men forhåpentligvis forsvinner det i løpet av dagen.

Skarven ser jeg oftere og oftere på steder der jeg ikke har sett den før. Måker i fjellet har vi hatt en stund, men nå begynner det også bli vanligere å møte skarven i tjukke skauen.

Trær har alltid fascinert meg. Ekstra spennende blir det på en slik snørikdag hvor det er vår i luften og det begynner å grønnes på bakken. Kontrastene mellom det grønne og det hvite der to årstider møtes gjør hele bildet spesielt.

Nysnø på svarte åkre gir fine toner i bildet som fremhever linjene i landskapet-.

Linerla fikk seg nok en liten overraskelse når snøen plutselig lavet ned. Ikke lett å finne mat under slike forhold, heldigvis for linerla vil nok ikke vinterværet vare lenge.

Den ser litt mismodig ut blåveisen, blaut og litt rufsete etter å ha blitt dynget ned med blaut sludd. Men det er i blant prisen man må betale for å være tidlig ute.

Trøsten får være at det tross alt går mot vår!

Click edit button to change this text.