Click edit button to change this text.

Skulle bare hatt en

Her ville det vært kjekt å hatt en Nikon D5 med 14 bilder i sekundet, Nikon`s nye flaggskip er spekket med så mange funksjoner at det er til å bli blank i øynene av.

Kamera er utstyrt med helt ny CMOS-bildebrikke i FX-format, 20,8 megapiksler og RGB-lysmålingssensoren med 180 000 piksler. Kamera har Multi-CAM 20K autofokusmodus med TTl fasesøking, det er nesten så man drømmer om tekniske spesifikasjoner om natten. Ikke mindre en 99 kryssensorer er monsteret spekket med, du er med andre ord dømt til å treffe med fokus. Med en ISO på 102 400 er det ikke rart gliset går fra øre til øre på den som er lykkelig eier av en D5. De tøffeste gutta og jentene satser alt på XQD kort, ikke noe slår XQD kort, og på D5 er det plass til to av de! Herligheten er utstyrt med TFT-berøringsskjerm på 2 359 000 punkter, ingen grunn til å reise hjem for å se bilde i best mulig kvalitet.

Vi snakker om 1,4 kg spekket med finesser og nyheter, det vi ikke snakker om er prisen…

Jeg drømmer fortsatt om en D5, imens får jeg klare meg med D810 og usle 5 bilder i sekundet. D810 er rene skilpadda i sammenligning. Selv om trøsten er at jeg slipper å slette en hel haug med bilder, så kan jeg ikke la vær å tenke på alle som kunne truffet.

Skal man være være politisk korrekt, så kan man alltids trøste seg med at et godt kamera ikke er en automatisk garanti for gode bilder. Selv om jeg har sabla lyst på en D5.

Bildet som ligger øverst i denne saken er forøvrig tatt med en Nikon D810, så får man fortsette å drømme…