Full fart hos fuglene

Fuglelivet går på høygir nå om dagen. Hos hettemåka er det høylytt aktivitet med skriking, kjefting og kurtise om hverandre. Hettemåka lever i sesongekteskap, og kan gjerne bytte partner året etter. Parene ruger i kolonier hvor det til tider går hett for seg. På bildet over fant en stakkars hettemåke en brødbit, det tok ikke lang tid før alle skulle ha.

Det er fascinerende å sitte ved kanten av Østensjøvannet og følge med på hvordan de ulike artene holder på. Det slår meg at det trolig er mer likheter mellom oss og fuglene, en vi kanskje liker å innrømme. Som det første bilde, der alle skal ha.

Toppdykkeren er en av mine favoritter, en vakker fugl som nå på våren er aktivt opptatt med kurtisering, redebygging og paring om hverandre. Toppdykkeren er monogam og holder seg til sin partner år etter år, men skilsmisser kan forekomme. Andre fuglearter som holder sammen livet ut er traner, svaner, gås og lommer.

Toppanda er en kul fyr som hekker i likhet med hettemåker også i kolonier, gjerne blant måker eller terner. En flott og lett gjenkjennelig and med sin lille hestehale og knallgule øyne. Det er nå, når han er i sin fineste praktdrakt hestehalen er mest synlig,