På jakt etter den rette

Deilig å høre ivrig fuglesang mens jeg krabber rundt i blåveisenga på jakt etter akkurat den rette blåveisen. Som alt annet i livet, så handler også blåveisfotografering om å finne den rette. Når den rette er funnet, ja da gjelder det å nærme seg meget forsiktig. Jeg kryper tett opptil blåveisen som ikke enser mitt nærvær, den bryr seg nok lite om jeg er der eller ikke. Mens jeg ligger vridd i en stilling som langt fra er behagelig, så ser jeg plutselig en strime av sollys som sendes ned mot blåveisen. Jeg vrir kamera i rett posisjon og trykker ned utløseren, yes det var akkurat det lille jeg var på jakt etter. Det lille som gjør at akkurat denne blåveisen skulle vise seg å være den rette.

Hvit blåveis har jeg funnet flere steder. Blåveisen er nemlig ikke bare blå, den kan variere fra helt hvit som her, gjennom alle blåfarger til rødt.