Innen bildekomposisjon bruker vi ofte uttrykket “Less is more. Direkte oversatt til forenklingens kunst. I kveld skal jeg tilbake til Lier Fotoklubb for å kommentere klubbmedlemmenes bilder, samt snakke om bildekomposisjon. Det er veldig hyggelig å reise rundt for å treffe ulike fotoklubber. Der møter man alltid engasjerte og hyggelige folk. Et moment jeg gjerne snakker om når det gjelder komposisjon er å gjøre det enkelt, og da bruker vi frasen “Less is more”. Et gjentakende fenomen er at fotografen ofte ikke har klart å begrense seg, det er for mye med på bildet. Resultatet er ofte at alle elementene i bildet begynner å konkurrere om oppmerksomheten, og med det forvirrer betrakteren. Skal det være med mange elementer i bildet må de sammen utgjøre en helhet. Så, keep it simpel, les is more.

Et annet moment er å komme seg tettere på motivet.