Stjernemeny

E-M1X gir deg full kontroll over menysystemet med mulighet til å sette opp din helt egen favorittmeny. En stjerne nederst i menyen, på venstre side tar deg til stjernemenyen. Her finner du fem menypunkter, som igjen kan ha syv underpunkter.

For å lagre et menypunkt trykker du ned “Rec”, den røde knappen oppe til høyre på kamera. Deretter er det bare å velge hvilken meny du ønsker funksjonen lagret under.

Et tips kan være å samle alt som har med autofokus å gjøre under et menypunkt. Slik at når du står der og trenger å fininnstille følgefokus, så går det raskt å få et overblikk på funksjonene som er tilgjengelig.

Et annet tips er å lagre menypunkter som du har slitt med å finne, neste gang du trenger akkurat det punktet, så vet du hvor du har det og slipper å lete.

 

Jeg likte svært godt hvor enkelt det er å legge et menypunkt til stjernemenyen. Et klikk på den røde knappen “Rec”, og du kan velge blant fem menyer, hver med plass til syv punkter. Når en meny er fylt opp med syv punkter vil den bli grået ut.

For å flytte om på punkter du allerede har lagt til menyen, er det bare å trykke på den samme knappen du brukte når du la punktet inn i menyen. Den røde knappen “Rec”.