Vel hjemme etter to fine fotokurs sammen med Olympus på Foto.no i Oslo i dag. Etter en times gjennomgang av Olympus sine mange muligheter med MK II, så fikk deltagere låne kamerahus og objektiv. Deretter var det ut og teste. Første gruppe ble tatt med til Vaterlandsparken, fordraget mitt hadde tydeligvis gjort inntrykk. Fokusstacking og Capture Pro skulle prøves ut, men fokus ble raskt endret da en gjeng rotter dukket opp, snart sto nesten hele gjengen med kameraene rettet mot rotteflokken. I Akerselva fikk deltagerne testet ut ferdighetene som fuglefotografer på svaner, duer og ender. Blomsterbeddene i parken ga oss en fin anledning til å prøve ut Olympus makroobjektiv. Det var en fornøyd gjeng som ruslet tilbake til Foto.no.

Neste økt startet klokken 18:00 med en times foredrag. Da vi kom ut etter foredraget hadde det såvidt begynt å  skumre, regnet hadde også begynt å dryppe så smått. Men hva gjør vel det når man har kamera som tåler regn. Gjeng nummer to var om mulig enda mer entusiastisk, nå fikk de virkelig satt bildestabiliseringen i kamerahuset på prøve. Entusiastisk i blikket viste en deltager meg et bilde zoomet inn på hundre prosent, fem sekunder håndholdt, og så skarpt! Det gikk nesten sport i å håndholde kamera på lange lukkertider. Oppe ved et veikryss passet jeg på å demonstrere Live Composit for deltagerne, en unik Olympus funksjon der det først tas en grunneksponering, deretter gjentas denne eksponeringen til du avbryter. Resultatet var begeistrede deltagere som nå skulle prøve. En vellykket dag med mange fornøyde deltagere. Nå går turen min videre sammen med Olympus til Stavanger, Bergen og Stjørdal.

Takk til alle deltagere som var med, det var flott å ha dere med på kurs.

We cannot display this gallery