Olympus Visionary

Veldig stolt og beæret over å bli tatt opp som Olympus Visionary. Jeg har testet Olympus OMD E-M1 Mk II helt fra jeg var med Olympus Norge på tur til Vestlandet oktober 2017. Allerede på denne turen så jeg og andre profesjonelle naturfotografer, som også var invitert med, at Olympus OMD E-M1 Mk II, som ble testet, var helt på høyde med det Nikon og Canon leverte. På flere områder overgikk også Olympus OMD E-M1 Mk II tungvektere som Nikon og Canon. Det å bytte helt ble først et spørsmål da Annika Johansen på Olympus spurte om jeg ville bli Visonary Europa, dette var rett før jul. Skulle jeg bytte ut alt Nikon utstyr og gå over? Jeg viste at Olympus OMD E-M1 Mk II leverte på bildekvalitet. Usikkerheten krøp inn overalt, stadig nye turer ut i felt der jeg samkjørte Nikon D850 og Olympus OMD E-M1 Mk II gjorde meg overbevist. Jeg ville være med på laget til Olympus Norge. Dette er et selskap som våger å være innovative og nyskapende. Fotografering skal være gøy, og med det lette utstyret til Olympus blir det ikke bare gøy å reise med fly, men også gøy å ta bilder.

Bak meg har jeg 7 år med analogfotografering, etterfulgt av 16 år med digitalfotografering, totalt blir det til sammen 23 år med et uendelig antall bilder. Første del av tiden fotograferte jeg med Canon, deretter Nikon. Alltid fullframe og toppmodellene med de beste objektivene. Det nå å skulle bevege seg over til ett nytt merke er nesten utenkelig, men etter en invitasjon fra Olympus for å teste deres nyeste flaggskip Olympus E‑M1 MARK II sist høst har det skjedd saker og ting. Kamera har så mange spennende funksjoner at en som kommer fra tradisjonelle DSLR blir litt målløs. 18 bilder i sekundet med følgefokus, livecomposite som gjør at du kan se hvordan bildet utvikler seg ved nattfoto og en lang rekke andre funksjoner.

Foto: Kai Jensen/NN

Tross mye spennende i kamera, så var jeg alikevell skeptisk til mindre brikke og hva det ville ha og si for bildekvaliteten. Jeg fikk min Nikon D850 alt i september 2017 og har brukt dette kamera som referansepunkt når jeg har sammenlignet med E‑M1 MARK II. Så langt er min konklusjon at man virkelig må lete for å finne forskjellene. Den er ikke helt på høyde med D850 når det gjelder iso og batteribruk, iso 3200 går fint og jeg kan til nød strekke meg opp på 6400. Det er mulig jeg er vedlg kresen i min vurdering av det jeg får ut, så andre vil kanskje være mer fornøyde.

Til nå har jeg tatt over tyve tusen bilder med E‑M1 MARK II, og er strålende fornøyd. Det skal dog sies at jeg til tider har tvilt sterkt på om Olympus faktiskt leverer det jeg ønsker. Eksempelvis en blåkald vinterdag hvor jeg var ute med Olympusen føltes ikke fargene og dynamikken riktig. Dette var min første skikkelige vintertur med kamera, kunne det være at Olympus ikke leverte det jeg var vant med? Det var bare en måte å finne det ut på, hive Nikon D850 over ene skuldra og Olympusen på den andre. Jeg skøyt parvis med begge kameraene i samme lave vinterlys. Det lyset som tidligere hadde fått meg til å tvile. Vel hjemme viste det seg å være vanskelig å se noen stor forskjell på Nikon D850 og Olympus E‑M1 MARK II i farger og kontrast.

E‑M1 MARK II er et inspirerende kamera og bruke, nå gleder jeg meg bare til å bli enda bedre kjent med kamera.

Foto: Kai Jensen/NN
By |2018-02-05T11:52:12+00:00februar 5th, 2018|Nyheter fra Galleri Kai jensen|0 Comments

Leave A Comment